Razvoj

Priprava metodologije

Metodologijo prilagodimo tehničnim zahtevam in željam naročnika. Pripravi posvečamo veliko pozornosti, saj se zavedamo, da je za konkurenčen in brezhiben orodjarski izdelek potrebno že v samem začetku zasnove orodja natančno definirati vsako posamezno stopnjo. Po potrebi se poslužujemo tudi računalniških simulacij po metodi končnih elementov.

Simulacija preoblikovanja pločevine in numerične analize

Numerične analize uporabljamo za zgodnje zaznavanje kritičnih mest preoblikovanja pločevine. Omogočijo nam pregled nad preoblikovalnim procesom orodja, kompenzacijo elastičnega izravnavanja pločevine in natančno določitev oblike platine. Že v fazi snovanja identificiramo in odpravimo napake, kot sta lom ali gubanje. Tako zagotovimo kakovost in zanesljivost orodja.

Konstruiranje

Na podlagi zahtev naročnika kvalitetno izdelamo konstrukcije najrazličnejših orodij. Konstruiranje izvajamo v 3D CAD okolju, kar nam omogoča dobro preglednost nad orodjem v vseh fazah razvoja. Uporabljamo zmogljiva CAD programska paketa CATIA V5 in SolidWorks. Z naročniki sodelujemo od zasnove izdelka vse do montaže orodja.

Scroll to Top