Orodjarstvo

Orodja za preoblikovanje

Izdelujemo najzahtevnejša orodja za preoblikovanje pločevine, debeline do 8 mm, individualno prilagojena proizvodnim možnostim in zahtevam naših partnerjev iz avtomobilske in drugih industrij. Skrbimo za redno vzdrževanje in morebitna popravila orodij. S sodobnimi programskimi paketi in naprednim strojnim parkom zagotavljamo ustreznost končnih izdelkov, pravočasnost izdelave, visoko produktivnost in dolgo življenjsko dobo naših orodij.

Progresivna orodja

Velikosti do 4000x2000x1500 mm.

Na osnovi risbe ali 3D modela izdelka pripravimo metodologijo izdelave, ki je osnova za izdelavo orodja. Izdelano orodje preizkusimo na stiskalnici in izdelamo manjšo serijo izdelkov. Sodelujemo pri montaži orodja in omogočimo takojšen zagon serijske proizvodnje. Zagotavljamo minimalno porabo materiala, dolgo življenjsko dobo in enostavno vzdrževanje orodij.

Transferna orodja

Velikosti do 6000x2500x1500 mm.

Izdelujemo transferna orodja za vse vrste preoblikovancev. Skladno z zahtevami kupca izdelamo metodologijo ter tehnologijo izdelave. Posebno pozornost posvečamo optimizaciji podajanja in skrajšanju prenosnih poti. Orodje lahko vključuje pasivne ali aktivne transferne mehanizme. Po potrebi lahko izdelamo tudi računalniško simulacijo posameznih stopenj.

Posamezna orodja

Velikosti do 4000x2000x1500 mm.

Razvijamo in izdelujemo posamezna orodja z avtomatskim ali ročnim prenosom platine. Orodja prilagodimo naročnikovim stiskalnicam in so optimizirana za hitro ter varno rokovanje. Prizadevamo si za najboljši kompromis med življenjsko dobo orodja in stroški izdelave s poudarkom na kakovosti.

Preizkus, dodelava in montaža

Vsako orodje natančno preizkusimo na lastnih stiskalnicah (Litostroj 1250T 4000x2750mm, PELS IWK 400T 2100x1300mm) in preverimo pravilno delovanje s pomočjo natančnih koordinatnih meritev. Napake odkrijemo in odpravimo še pred prevzemom orodja. Po potrebi izvedemo optimizacijo in popravke za brezhibno delovanje. Izdelamo serijo vzorčnih izdelkov in sodelujemo pri montaži orodja ter tako omogočimo učinkovit zagon serijske proizvodnje.

Scroll to Top